EZAM MOHD NOOR: MALAYSIAKINI SEBAGAI HAMBA GEORGE SOROSDemi memutarbelitkan fakta yang menjadi kebijaksanaan protal propembangkang, Malaysiakini kini tidak lagi dianggap sumber berita yang sahih bahkan terjerumus kepada media berpaksikan Yahudi.

Walaupun ‘bijak’ memutarbelitkan fakta, namun kebenaran bahawa Malaysiakini menerima dana dan pembiayaan wang daripada penyagak mata wang, George Soros tidak dapat disembunyikan lagi. Malah, empunya Malaysiakini mengaku menerima wang tersebut atas pelbagai alasan yang banyak menimbulkan keraguan rakyat Malaysia.

Empunya Malaysiakini dimiliki beberapa pemimpin PKR termasuk S. Sivarasa dan Tian Chua kini berdepan dengan krisis kepercayaan biarpun sebelum ini mengagungkan kebebasan media.

Menurut Senator Dewan Negara, Mohamad Ezam Mohd Noor, pertemuan Perdana Menteri Najib Razak dan bekas Perdana Menteri Tun Dr. Mahathir dengan George Soros merupakan perjumpaan antara pesaing atau lawan. Mereka tidak sehaluan dan bercanggah pendapat dalam banyak perkara termasuk ekonomi.

Begitupun, tidak dengan perjumpaan Malaysiakini dengan penyagak mata wang Yahudi, George Soros dan Malaysiakini yang disifatkan sebagai antara tuan dan hamba. Sebagai penerima dana dan pembiayaan kewangan, Malaysiakini terpaksa akur dan tunduk terhadap setip permintaan Yahudi George Soros itu. Jika tidak atau ingkar, pastinya sumber kewangan itu akan terhenti begitu saja.

Menjadi kelaziman Pakatan Pembangkang yang ditunjangi Malaysiakini untuk memutarbelitkan fakta walaupun secara terang kepimpinan negara tidak sehaluan dengan Yahudi George Soros berbanding Malaysiakini yang secara terang menyokong penyagak mata wang itu.

Perjumpaan Najib Razak dan Tun Dr Mahathir Mohamad boleh disifatkan sebagai kisah Rasulullah S.A.W yang pernah berjumpa dengan beberapa pemimpin Yahudi dan Quraish yang menjadi lawan baginda, malah menjadi kebiasaan bagi jenaral perang pada zaman dahulu dan kini berjumpa lawan mereka.

Manakala, pertemuan Malaysiakini dan George Soros ditakrifkan sebagai tuan dan hamba. Sebab itulah Malaysiakini terpaksa tunduk dengan kemahuan dan keperluan George Soros.

Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger