NGA KOR MING PULA PERTIKAI SUMPAH ISLAMJika sebelum ini, Pengerusi DAP Perak, Ngeh Koo Ham telah mengguris perasaan umat Islam di Malaysia berhubung kenyataannya yang memperlekeh bantahan umat Islam terhadap filem Innoncence of Muslim yang menghina Nabi Muhamad S.A.W, kini Setiausaha DAP Perak, Nga Kor Ming memperlekehkan Islam.

Juga menerusi twitter, Nga Kor Ming telah mengeluarkan kenyataan memperlekehkan upacara mengangkat sumpah yang dilakukan umat Islam di dalam masjid.

Andai benar kenyataan Nga Kor Ming itu, kenapa Anwar Ibrahim yang juga Ketua Pembangkang sehingga kini gagal bersumpah secara Islam dalam kes liwatnya ke atas Saiful Bukhari Islam dan kes khalwatnya bersama pelacur Chinadoll?

Umum mengetahui Anwar Ibrahim biarpun telah dicabar untuk bersumpah secara Islam di mana-mana masjid, namun cabaran itu tidak diterima bahkan dipertikaikan. Keadaan ini sama juga dengan perbuatan Nga Kor Ming yang mempertikaikan sumpah secara Islam.

Sikap sebegini memperlihatkan budaya anti-Islam yang ketara. Nga Kor Ming sebelum ini juga telah mempermainkan Islam apabila menyebut ayat-ayat suci al-Quran di dalam ceramah politiknya dan membawa al-Quran kononnya beliau menghormati Islam. Ini semua helah politik dalam mengaburi mata umat Islam termasuklah PAS yang hanya membiarkan perkara ini berlaku. 
Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger