ANWAR IBRAHIM DAKWA BAJET 2013 GIMIK POLITIK! BAJET PR TU GIMIK APA?Disebabkan ‘kalah’ dalam perbandingan Bajet 2013 BN dan Bajet 2013 PR, Anwar Ibrahim dan Pakatan Pembangkang menyifatkan Bajet 2013 yang dibentangkan Najib Razak itu sebagai gimik politik. Pandangan Anwar Ibrahim ini bersandarkan kepada pelaksanaan BR1M kedua, pemberian bonus kepada penjawat awam, rakyat pelbagai lapisan umur dibela dan disejahterakan. 

"Ini hanya gimik politik. Jelas memang pembentangan Bajet 2013 ini hanya bermotifkan politik," kata Anwar Ibrahim selepas pembentangan Bajet 2013 di Dewan Rakyat.

Bagaimanapun, jika Bajet 2013 BN dikatakan gimik politik, Bajet 2013 PR itu bajet apa? Harus diingat bahawa mereka yang layak mengadili Bajet 2013 yang dibentangkan Najib Razak ialah rakyat Malaysia.

Selepas dikecewakan dalam isu Jet Peribadi dan kenyataannya yang menyokong anti-Islam dan Yahudi dalam filem Innoncence of Muslims, Anwar Ibrahim sekali lagi dikecewakan dalam Bajet 2013. 

Anwar Ibrahim tertunduk malu ....
Share this article :
 

+ comments + 2 comments

September 28, 2012 at 10:15 PM

hahaha kerandut Anwar masuk dalam, susahla malam ni Jijah nak menyetim....anwar tak der mood bersegama kerana terkejut dengan Bajet PM. Ternyata baJET dan BelanjaWang fuckatan indah dibibir yang hanya mampu menginzalkan golongan pemalas, mahasewel dan pencacai yang mabuk kuasa.

Anonymous
September 29, 2012 at 9:24 AM

Lepas nengok pbentangan bajet tu kt tv,wa pun duduk la d kdai kopi.. kdengaran topik pbincangan kiri kanan lam kdai kopi yg rata2 nya pelanggan dr kaum cina ni walaupn wa org bumiputra tapi faham pa dorang cakap.bunyi diorang tu cam tak pernah bersyukur apa yg diorang ada hari ni,lainlh kta yg bpendapatn sederhana ni lagikan bsyukur diorang rata nya tokey besar pakai keta mewah pakai cap jenama buyak mash mrungut dan cakap kerajan tipu itu tipu ini.. aduhlah,mahu saja wa simbah ngan air kopi wa.kalu bangsa ini dibawah kerajan dap memrintah swak,habislh sgenap pelusuk negeri ini diorang makan habis,tu lh dorang dengki ngan pehin seri kot..

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger