ANWAR IBRAHIM BAGI ALASAN BODOH UNTUK TIDAK MAHU KERAJAAN SELANGOR BUBAR DUN SERENTAKSelaku Ketua Pakatan Pembangkang, Anwar Ibrahim telah menyuarakan pendapat dan pandangannya bahawa Kerajaan Selangor tidak akan membubarkan DUN serentak dengan Pilihan Raya Persekutuan disebabkan takut terlepas kepada BN.

Selain takut kehilangan Selangor, Anwar Ibrahim berpandangan tindakan tersebut diambil kerana kegagalan SPR bertindak terhadap pelbagai isu yang dibangkitkan berhubung pilihan raya terutamanya membersihkan daftar nama pemilih yang diragui di Selangor. Anwar Ibrahim sekali lagi mahu menyalahkan SPR dalam hal ini.

Pada hakikatnya, isu-isu di Selangor yang membabitkan permasalahan rakyat seperti isu sampah, isu air bersih, isu Talam Corporation, isu Padang PKNS, isu pengusiran peniaga dan banyak lagi yang membolehkan rakyat menolak pemerintahan Pakatan Pembangkang. Pakatan Pembangkang juga seakan-akan tahu bahawa isu-isu ini menjadi duri dalam daging kepada mereka dalam menilai tahap pentadbiran mereka selama 5 tahun ini.

Selain sedar akan hak mereka, rakyat Selangor juga percaya sudah tiba masanya mereka menukar kembali pemerintahan kepada pihak yang benar-benar prihatin kepada permasalahan rakyat. Mengambil kira transformasi yang dibawa Perdana Menteri yang benar-benar mendahulukan rakyat dari segi pemerintahannya.
Share this article :
 

+ comments + 3 comments

September 14, 2012 at 2:30 PM

Tidak gentlement langsung.....penakut rupanya....

Anonymous
September 14, 2012 at 2:49 PM

si-penjubo pembohong tersohor sudah terketar lutut...kehkehkeh.

Nok
September 14, 2012 at 10:13 PM

tidak ada manusia yg paling kaki segala kaki melainkan anuar ibrahim....walau apa pun klentungnya ,tetap ada penyokongnya yg buta perut buta hati dan buta segalanya........dah kehendak dunia camtu......biarlah yg jahat tetap di balas jahat....oleh tuhan....tunggu aje lah sekarang ni pi mana pun rakyat protest....siap baling cat merah........lagi

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger