HARAM SOKONG DAPig BAGI UMAT ISLAM DI MALAYSIABukan seorang tetapi ramai ulama berpendapat adalah haram bagi umat Islam menyokong parti politik yang secara terang ‘menolak’ ajaran Islam dalam pemerintahannya.

Kenyataan ini mungkin ‘haram’ bagi pemimpin PAS yang secara terang bersekongkol dengan DAP hanya kerana kepentingan politik.

Mufti Pahang, Datuk Abdul Rahman Osman menegaskan adalah haram dan berdosa bagi umat Islam menyokong parti yang secara terang-terangan menentang penubuhan negara Islam dan hukum hudud.

Sebelum ini, Pengasas Pondok Geting, Tumpat, Abdullah Sa'amah menyatakan adalah haram umat Islam menyokong DAP.

Seperti zaman pemerintahan Nabi Muhamad S.A.W yang secara jelas menjaga kebajikan orang bukan Islam yang menyatakan taat setia dengan tidak memerangi mereka. Namun, jika bukan Islam menyatakan dia menentang, tidak setuju, tidak taat setia, maka tidak wajib bantu mereka.

Dalam hukum hudud, secara terang tanpa perlu bersuluh, pemimpin DAP seperti Karpal Singh, Lim Kit Siang dan Lim Guan Eng menolak hukum hudud biarpun mereka tahu bahawa majoriti rakyat di Malaysia ini adalah beragama Islam.

Bagi umat Islam yang bersekongkol dengan DAPig ini ternyata perjuangan mereka dalam memartabatkan Islam hanyalah sandiwara dan hanya untuk kepentingan politik sempit mereka. 
Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger