ANWAR AL-JUBURI TIDAK KETINGGALAN SAMPAIKAN UCAPAN PERUTUSAN SALAM AIDILFITRIMenjadi kebiasaan pemimpin Malaysia menjelang perayaan besar, Ketua Pimpinan Negara iaitu Perdana Menteri akan menyampaikan ucapan perutusan Salam Aidilfitri kepada seluruh rakyatnya. Selain Aidilfitri, perutusan ini membabitkan Hari Kebangsaan, Hari Raya Aidiladha, Tahun Baru Cina dan Hari Deevapali. Ini menggambarkan mesej yang cuba disampaikan Perdana Menteri kepada rakyat Malaysia mengenai sesuatu perayaan.

Pada tahun ini, rakyat Malaysia amat ‘bertuah’ kerana selain Perdana Menteri, Dato’ Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak menyampaikan perutusan Salam Aidilfitri, pemimpin Pakatan Pembangkang atau lebih tepat lagi Ketua Umum PKR, Anwar Ibrahim juga turut menyampaikan perutusan ucapan Salam Aidilfitri. Keadaan ini sangat janggal kerana tidak pernah berlaku sepanjang 55 tahun Malaysia merdeka.

Anwar al-Juburi dikatakan Perdana Menteri masa depan jika Pakatan Pembangkang menang dan memerintah pada PRU-13. Atas sebab itu, beliau sedang cuba berlatih dalam menyampaikan perutusan perayaan. 
Share this article :
 

+ comments + 8 comments

Anonymous
August 18, 2012 at 4:18 PM

Gila tak sudah sudah.

Anonymous
August 18, 2012 at 5:19 PM

Kesian, gila....takebeer

Anonymous
August 18, 2012 at 5:29 PM

Betoi2 makrop sintok la dia ni...

Anonymous
August 18, 2012 at 9:37 PM

bukan gila laa..Mana bo;eh peliwat dan penzina dan jugak perompak duit rakyat mana layak jadi PM? Porahhhh SIVAJI THE BOSS DAH. Dah memang gila meroyan nak jadi PM. Syok sendiri la tuuu....

Anonymous
August 18, 2012 at 9:48 PM

kah kah kah..gila meroyan tak sudah2 sialan!!

Anonymous
August 21, 2012 at 12:52 PM

mereka yg berebut nak jadi PM sebenarnya berebut nak makan duit rakyat, hanya pemerintah yg berkuasa boleh makan duit rakyat..

August 23, 2012 at 1:43 PM

Cuba tengok kerusi dia dan bandingkan dengan kerusi PM semasa menyampaikan ucapan beliau.. Tu baru jadi PM untuk 4 negeri tu. Bayangkan kalau jadi PM Malaysia.

Anonymous
September 4, 2012 at 3:08 PM

angan2 simunafik aljuburi tidak akan dimakbulkan oleh Tuhan, setiap yg dirancangnya pasti gagal dan hancur. Anugerah Tuhan kononnn....

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger