BAHAGIAN 4: ANWAR AL-JUBURI KATA DEMONTRASI ITU BAGUS UNTUK KESIHATANDemontrasi sudah sebati dengan jiwa pemimpin dan penyokong Pakatan Pembangkang lebih-lebih lagi PAS dan PKR. Mana tidaknya, sewaktu Perhimpunan BERSIH, Himpunan Hijau dan terbaru Himpunan Oren, pemimpin PAS dan PKR menjadi ‘kepala’ dan paling ramai. Manakala, DAP hanya duduk dan lihat saja kerana mahu melihat bagaimana masyarakat Melayu berpecah.

Atas sebab itu, Anwar al-Juburi dalam ceramah Merdeka Rakyat menyatakan demontrasi itu baik, malah baik juga untuk kesihatan kerana dapat berjalan kaki di jalan raya dan lebuh raya. Bagaimanapun, Anwar al-Juburi tidak memikirkan pula nasih peniaga-peniaga dan rakyat awam semasa demontrasi itu berlaku sebaliknya hanya memikirkan kepentingan mereka sahaja.


Seperti ceramah-ceramah Anwar al-Juburi dan pemimpin Pakatan Pembangkang sebelum ini yang banyak menghalalkan demontrasi jalanan dengan menjadikan Demontrasi Perhimpuna BERSIH 3.0 sebagai role model Pakatan Pembangkang.

Anwar al-Juburi hanya menceritakan kejayaan demontrasi Pakatan Pembangkang yang memihak kepadanya, tetapi sedikitpun menyentuh mengenai kesan dan akibat yang diterima peniaga dan rakyat semasa kejadian demontrasi.
Share this article :
 

+ comments + 2 comments

Anonymous
July 16, 2012 at 5:13 PM

Demonstrasi itu baik untuk Kesihatan.

Demonstrasi yang di dalam VIDEO LUCAH tu ka??

Hahahahaha...

July 16, 2012 at 5:57 PM

betul-betul

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger