ANWAR IBRAHIM PEMIMPIN YANG SUKA BERBOHONGMasihkah rakyat Malaysia ingat ketika negara sedang menghadapi krisis kewangan 1997? Dan, ketika itu pemimpin bernama Anwar Ibrahim yang memegang jawatan Timbalan Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan hampir-hampir menggunakan Dana Monetari Antarabangsa (IMF) konnnya untuk menyelamatkan Malaysia. Jika Malaysia menerima cadangan penggunaan IMF nescaya kedaulatan negara akan tergadai.

Penolakan cadangan menggunakan IMF yang dicadangkan Anwar Ibrahim oleh Perdana Menteri ketika itu Tun Dr Mahathir telah berjaya menyelamatkan negara daripada situasi sukar dan menggadaikan kedaulatan negara.

Pada krisis kewangan itu, IMF yang berpaksikan Yahudi cuba untuk “menawan kedaulatan” negara-negara yang terlibat dalam krisis kewangan dengan jalan terang menghulurkan bantuan kewangan. Dan, dalam masa yang sama cuba untuk mencampuri urusan dan dasar kerajaan agar mengikut segala telunjuk Yahudi.

Apakah keadaannya sekiranya ini berlaku ke atas Malaysia sekiranya negara menerima cadangan IMF itu? Nescaya, Malaysia akan “dijajah” sekali lagi, tetapi dalam bentuk yang agak halus.

Pengumuman dan kenyataan Anwar Ibrahim terhadap IMF adalah bertentangan dengan kesan yang diperoleh negara dalam meminjam IMF. Ini disebabkan Anwar Ibrahim akan menjadi Pak Turut dengan menjaja “kebaikan” IMF dan menafikan segala keburukan IMF. Pembohongan Anwar Ibrahim terhadap IMF itu bertujuan supaya kuasa Yahudi boleh memasuki dan seterusnya menghancurkan Malaysia. Justeru itu, peluang Anwar Ibrahim untuk menjadi Perdana Menteri akan tercapai. 
Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger