SIAPA DALANG DI SEBALIK PENYEBARAN LGBT?
#Srwkamek Kehadiran pejuang LGBT, Irshad Manji ke Malaysia pada ketika ini mengundang 1001 macam persoalan. Biarpun pertama kali menjejak kaki ke Malaysia namun kehadirannya di Malaysia atas undangan. Persoalan di sini, siapa yang mengundangnya?

Biarpun secara jelas Irshad Manji datang ke Malaysia atas undangan, kerajaan dan pihak berkuasa tiada kuasa menahannya kerana beliau boleh masuk ke negara ini melalui pelbagai cara termasuklah atas jemputan.

Umum mengetahui LGBT di Malaysia adalah salah di sisi undang-undang khususnya bagi masyarakat Islam. Begitu juga dengan penganut agama lain seperti Buddha, Kristian, Hindu dan sebagainya. Namun, disebabkan kepentingan politik ramai pihak tidak memperdulikan larangan itu dan juga dosa sebaliknya sibuk untuk menang pilihan raya.

Walaupun pelbagai usaha dan langkah diambil untuk menyekat kehadiran LGBT di Malaysia namun ianya tidak juga berkesan dan tetap disebarkan secara senyap. Biarpun ia hanya hangat diperkatakan pada waktu ini, tetapi gejala ini telah berkembang sejak dulu lagi akibat ketewasan nafsu yang menidakkan lumrah alam.
Share this article :
 

+ comments + 1 comments

Anonymous
May 23, 2012 at 9:42 PM

Takleh halang kerana jemputan....ha..ha..alasan..alasan...alasan...peguam perancis hari tu datang dgn jemputan suaram...boleh pulak dihalau pulang....tu namanya alasan tipu atas darat. Ayah pin di buru..yg dia ni sengaja diberi lalu... Sebab?.. Sebab ayah pin tak memberi laba kpd racun fitnah politik..tapi irshad manji ni adalah satu kesempatan utk menjerat pihak lawan apabila isu lgbt dihangatkan dan dikaitkan dgn pihak lawan. Kalau Sarawak boleh halang seseorg yg tak dihendaki drp masuk ke negerinya dgn akta imigresen ...kenapa tidak dgn irshad si dajjal?

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger