JIKA PEMBANGKANG JADI PEMERINTAH INILAH JADINYA DI MALAYSIA
#Srwkamek Sepanjang pemerintahan kerajaan BN, rakyat Malaysia bukan sahaja bersyukur kerana hidup dalam aman dan ekonomi berkembang bahkan Parlimennya berjalan dengan lancar. Kebijaksanaan Perdana Menteri dalam memacu ekonomi dan menjalankan amanah yang diamanakan rakyat menjadikan Malaysia sebuah negara yang wajar dicontohi negara lain.

Berbeza di luar negara apabila Parlimennya diadakan dalam keadaan ganas. Ini bukan kali pertama bahkan sudah lali akibat kelakuan dan perbuatan segelintir Ahli Parlimen yang ganas.

Terbaru, sidang Parlimen Ukraine digembarkan dengan pergaduhan antara Ahli Parlimen dengan aksi tumbuk menumbuk semasa rang undang-undang membenarkan penggunaan bahasa Rusia di mahkamah, hospital dan institusi lain di Ukraine.

Pergaduhan berlaku antara Ahli Parlimen pembangkang yang mahu Ukraine keluar dari bayang-bayang Rusia dengan Ahli Parlimen dari parti pimpinan Presiden, Viktor Yanukovych yang menyokong rang undang-undang itu.

Hanya kerana bahasa, Parlimen Ukraine sanggup bergaduh dan ini sangat memalukan. Bagi rakyat Malaysia, kita harus mengindarkan diri daripada memilih parti yang gemar mencetuskan huru-hara seperti BERSIH dan komponen Pakatan Pembangkang. Mereka sangat gemar dalam aktiviti provokasi seperti pergaduhan dan aksi tumbuk-menumbuk. 
Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger