CHONG CHIENG JEN HINA DUN SARAWAK
#Srwkamek Menjadi fiil dan sikap pemimpin Pakatan Pembangkang yang suka mencetuskan provokasi dan perhatian khususnya media. Inilah yang berlaku ke atas Setiausaha DAP Sarawak yang juga Ahli Parlimen Bandar Kuching dan ADUN Kota Sentosa apabila bertindak berlegar-legar di dalam DUN ketika Menteri Pembangunan Infrastruktur dan Perhubungan Awam Dato Sri Michael Manyin menyampaikan ucapan penggulungan.

Tindakan Chong Chieng Jen itu telah ditegur Timbalan Speaker DUN Sarawak, Datuk Roland Sagah. Timbalan Speaker DUN Sarawak telah mengarahkan Chong Chieng Jen bersikap lebih sopan dan tidak ‘berkeliaran’ dengan menghormati dewan yang mulia itu.

Dewan ini bukan pasar ikan yang boleh dibuat sesuka hati. Jika tidak bersetuju dengan sebarang kenyataan dan perbahasan yang dibuat pemimpin BN, di dewan yang mulia ini diperuntukan masa untuk dibahaskan. Jika tidak berpuas hati juga, boleh berbincang di luar dewan. Sikap yang ditunjukkan Chong Chieng Jen itu sanga tidak profesional.

Jika pemimpin DAP dan Pakatan Pembangkang mengalu-alukan tindakan dan perbuatan Chong Chieng Jen, pemimpin Kelab Penyokong BN menganggap perbuatan Chong Chieng Jen tidak profesional dan selayaknya sebagai seorang Yang Berhormat.

Setelah beberapa desakan dan teguran Timbalan Speaker DUN, akhirnya Chong Chieng Jen mendengar araha tersebut dan kembali ke tempat duduk asal sambil menutup mukanya tanda rasa malu. 
Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger