ABDULLAH SAIDOL - RAKYAT MUAK DENGAN PEMBOHONGAN PEMBANGKANG
#Srwkamek Sidang DUN Sarawak, DAP sekali lagi terperangkap dengan kerajaan pimpinannya di Pulau Pinang. Situasi ini telah menyebabkan Pengerusi DAP Sarawak merangkap Ahli Parlimen Sibu dan ADUN Bukit Assek, Wong Ho Leng dan Setiausaha DAP Sarawak yang juga Ahli Parlimen Bandar Kuching dan ADUN Kota Sentosa serta beberapa pemimpin DUN DAP bingkas bangun dan ‘bising’ seperti beruk.

Ini bukanlah kali pertama pemimpin DAP bersikap begitu malah setiap kali pemimpin ADUN BN membongkar dan menelanjang DAP dengan banyak janji palsu khususnya yang dilakukan di Pulau Pinang dan Selangor. Perbandingan ini penting bagi menunjukkan kepada rakyat Sarawak bahawa apa yang dijanjikan Pakatan Pembangkang di Selangor dan Pulau Pinang hanya sekadar janji-janji palsu.

Abdullah Saidol (BN-Semop) telah membongkarkan betapa licik dan cerdiknya DAP dalam melakukan pembohongan kepada rakyat. Taktik DAP dan pembangkang yang suka memutarbelitkan fakta sehingga menyentuh mengenai isu-isu sensitif yang mereka tahu akan memporak-perandakan rakyat.

Sikap dan tindakan DAP dan Pakatan Pembangkang di Sarawak ini telah menyebabkan rakyat sudah muak, bosan dan marah dengan kerenah pembangkang lebih-lebih lagi kini menjelang PRU-13.Abdullah menarik perhatian bahawa Kerajaan Pakatan Pembangkang Pulau Pinang telah mengumumkan akan membina sebanyak 18,000 unit rumah kos rendah dengan kos berjumlah RM72,500 seunit.

Melihat kepada angka itu, pihak pembangkang telah mempersoalkan berapa banyak rumah kos rendah yang dibina di Sarawak?

Bagaimanapun, Abdullah telah merungkai situasi sebenar projek rumah kos rendah di Pulau Pinang. Sepanjang pentadbiran Kerajaan Pakatan Pembangkang di Pulau Pinang selepas PRU-12 hingga kini, hanya 1,194 unit rumah kos rendah sahaja yang dibina.

Kenyataan itu benar-benar membuatkan pemimpin DAP seumpama beruk diberi makan belacan.

Ucapan itu ternyata menyinggung perasaan pemimpin DAP Sarawak khususnya Chong Chieng Jen yang bertindak sebagai Setiausaha DAP dan menyebabkan beliau bertikam lidah dengan Abdullah Saidol yang bertindak sebagai Ketua Kelab penyokong Kerajaan BN.  
Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger