SURAT TUN DR MAHATHIR KEPADA ISRAEL TAMPARAN BUAT ANWAR IBRAHIM


Tindakan kerajaan mendedahkan surat bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir kepada Israel semasa pemerintahannya suatu ketika dahulu telah memberikan tamparan hebat kepada Anwar Ibrahim. Terdahulu, Anwar Ibrahim dalam ceramahnya  kebelakangan ini menyebarkan dakwaan kononnya Malaysia mempunyai hubungan dengan Israel bagi kelangsungan kenyataannya sebelum ini yang menyokong keselamatan Israel.

Sehingga ke hari ini, Anwar Ibrahim mahupun pihak Pakatan Pembangkang tidak mengulas mahupun memberikan komen terhadap surat-surat yang pernah ditulis Tun Dr Mahathir kepada kepimpinan Israel.

                  
Secara jelas, dakwaan Anwar Ibrahim dan beberapa pemimpin Pakatan Pembangkang bahawa kerajaan Malaysia sebelum ini pernah menjalankan hubungan dengan Israel hanya fitnah dan berbohong.


Tindakan kerajaan itu secara jelas mencerminkan bagaimana pendirian Malaysia berhubung hubungannya dengan Israel tetapi dipertikaikan Pakatan Pembangkang kononnya Malaysia menerusi Tun Dr Mahathir juga pernah mengadakan hubungan dengan Israel.
Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger