SUPP GEMPUR KAWASAN HITAM YANG DIWAKILINYA


Presiden SUPP menegaskan SUPP akan melakukan gempuran ke atas 7 kawasan Parlimen yang diwakilinya yang kini berstatus hitam. 7 kawasan Parlimen hitam terdiri dari Bandar Kuching, Stampin, Serian, Sarikei, Lanang, Sarikei dan Miri.

SUPP pastinya akan menghadapi tentangan sengit dari DAP yang mana kawasan yang ditandingi mereka itu majoriti Cina kecuali Parlimen Serian.

Bagi menggempurkan kawasan ‘hitam’ itu, SUPP telah menggariskan pelbagai aktiviti yang berpaksikan pilihan raya. Salah satunya ialah lawatan atau walkabout Perdana Menteri dan Timbalan Perdana Menteri ke kawasan Parlimen tersebut.

Segala perancangan dan aktiviti yang akan diadakan di kawasan Parlimen tersebut telahpun dihantar ke Pejabat Perdana Menteri untuk perhatian dan tindakan seterusnya.

Menyentuh mengenai kawasan Parlimen Lanang dan Sibu yang merupakan ‘kumpulan’ kedua dalam SUPP, Presiden SUPP memaklumkan bahawa kedua-dua cawangan SUPP itu telahpun menghantar senarai aktiviti seperti yang diminta.

Gesaan terbaru itu membuktikan kedua-dua kumpulan SUPP itu sepakat untuk memberikan tumpuan dalam menghadapi PRU-13 dan melupakan seketika permasalahan dalaman SUPP yang boleh diselesaikan secara baik.
Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger