RAMAI PEMIMPIN PAKATAN PEMBANGKANG KECEWA SHAHRIZAT LEPAS JAWATAN


Langkah dan keputusan Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil melepaskan jawatan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat perlu dicontohi pemimpin pembangkang yang terpalit dengan dakwaan skandal, rasuah dan seks.

Walaupun ditelan pahit, namun demi perjuangan dan relevan BN di mata rakyat, Shahrizat Abdul Jalil mengambil pendekatan ‘terbaik’ biarpun secara asasnya beliau tidak terlibat secara langsung dalam kes NFC itu.

Melihat kepada kesanggupan Shahrizat itu, inilah pemimpin cakap serupa bikin, siasatan berkaitan National Feedlot Corporation Sdn. Bhd. (NFCorp) masih lagi dijalankan, namun sanggup melepaskan jawatan.

Tindakan Shahrizat itu juga dilihat sangat bermaruah dan berani daripada pemimpin pembangkang yang tidak malu untuk terus memegang jawatan meski pun berdepan dengan pelbagai kesalahan.

Tidak seperti sesetengah pemimpin Pakatan Pembangkang yang sudah terpalit dengan skandal video seks dan perbuatan seksnya masih mahu berjuang dalam politik atas alasan kehendak parti biarpun rakyat secara terang menolaknya.

Biarpun ada di kalangan pemimpin Pakatan Pembangkang yang gembira dengan keputusan Shahrizat itu khususnya mereka yang mendesak Shahrizat berundur sebelum ini, namun ada juga pemimpin Pakatan Pembangkang yang kecewa kerana mereka selepas ini tiada modal politik untuk menyerang Kerajaan BN melalui NFC.

Apa pun selepas ini, perjuangan Shahrizat pastinya mahu membersihkan namanya yang kini sedang hangat difitnah Pakatan Pembangkang. Allah s.w.t sentiasa bersama hambanya yang menjadi kezaliman orang lain.
Share this article :
 

+ comments + 1 comments

March 12, 2012 at 10:10 PM

Kak Wan tak lepas jawatan pun sewaktu Bang Anu kena siasat kes liwat dulu..huhuhu..malunyer.....

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger