PARASIT PAS SERANG PAS KEDAH


Kemelut yang melanda PAS Kedah kini dikatakan perancangan ‘parasit’ PAS yang memihak kepada Anwar Ibrahim seperti yang berlaku dalam PAS Selangor, menurut Dr Hasan Ali.

Selepas ‘berjaya’ menumbangkan kepimpinan sebenar PAS yang diterajui bekas Pesuruhjaya PAS Selangor, Dr Hasan Ali, golongan parasit ini menjadikan PAS Kedah sasaran seterusnya. Justeru, kegelisahan Azizan Abdul Aziz sebagai Menteri Besar Kedah ada asasnya.

PAS kini tidak seperti dahulu kerana pengaruh Anwar Ibrahim dalam kepimpinan Pusat semakin terserlah dengan beberapa pemimpin PAS Pusat merupakan ‘rakan rapat’ Anwar Ibrahim. Mereka ini membawa idealogi Anwar Ibrahim sekiranya mahu PAS relevan dengan perkembangan semasa termasuk menyokong DAP.

Pendedahan Dr Hasan Ali sebelum ini bahawa PAS mempunyai parasit dengan sanggup menjatuhkan rakan sendiri dalam PAS demi kelangsungan untuk menjawat jawatan menteri dalam persekutuan sekiranya mereka Berjaya menawan Putrajaya dalam PRU-13 akan dating.

PAS Kedah kini bergolak ekoran pengunduran beberapa Exco negeri yang dilantik Azizan sebagai Menteri Besar. Malah lebih mengejutkan, Exco-Exco ini memberikan syarat dan kata dua kepada Azizan jika mahu melantik mereka dalam kerajaan Kedah.

Tindakan itu tidak pernah berlaku ke atas mana-mana negeri melainkan Kedah. Ini jelas bahawa PAS kini telah rosak dan menuju kehancuran. 
Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger