KETUA PUBLISITI DAP LABEL WARTAWAN MALAYSIA SEBAGAI PELACUR


Tidak pernah dalam tempoh 50 tahun, Kesatuan Wartawan Kebangsaan Malaysia (NUJ) akan memanggil ahli-ahlinya dalam mengadakan Persidangan Perwakilan Luar Biasa (EDC) pada 3 Mac ini. Memanggil ahli-ahlinya dalam EDC dilakukan ekoran keceluparan Ketua Publisiti Pilihan Raya DAP, Hew Kuan Yau yang melabel wartawan sebagai “pelacur”.

Presidennya, Chin Sung Chew menjelaskan EDC itu nanti akan membincangkan 2 resolusi antaranya ahli-ahli kesatuan patut mengamalkan etika kewartawanan dan menulis laporan yang adil ketika pilihan raya umum.

Selain 2 resolusi, isu yang kedua yang akan dibangkitkan ialah membahaskan undang-undang akhbar yang sedia ada yang menghalang wartawan daripada menjalankan tugas mereka dengan berkesan.

EDC merupakan sebuah badan tertinggi dalam membuat keputusan dan di mana kira-kira 80 perwakilan dari lapan cawangan akan menghadiri acara tersebut.

Yang pasti, resolusi pertama dalam EDC itu ialah membincangkan kenyataan keceluparan DAP menghina wartawan dengan panggilan yang di luar kebatasan. 
Share this article :
 

+ comments + 1 comments

May 13, 2012 at 12:29 AM

You guna I punya foto tanpa keizinan. Jika ingin guna orang punya foto minta keizinan dulu. Adakah ini nilai murni yang seorang wira patut memiliki?

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger