BERPALING TADAH SELEPAS TONTON VIDEO SEKS ANWAR IBRAHIM


Pada awal tahun 2011, negara dikejutkan dengan pendedahan Video Seks Ketua Pakatan Pembangkang Anwar Ibrahim oleh kumpulan Datuk T. Pendedahan itu telah mengoncangkan Pakatan Pembangkang ketika itu yang berkempen dalam Pilihan Raya Negeri (PRN) Sarawak Ke-10 April lepas. Kebanyakan kempen Anwar Ibrahim di Sarawak hanya berkisar mempertahankan diri dalam video seks berbanding berkempen politik.

Boleh dikatakan tahun 2011 adalah tahun tontonan Video Seks Anwar Ibrahim Bersama Chinadoll berbanding kes liwatnya ke atas Saiful Bukhari Azlan. Ini kerana Video Seks Anwar Ibrahim Bersama Chinadoll boleh ditonton di youtube dalam pelbagai versi dan durasi.

Kesan daripada Video Seks Anwar Ibrahim Bersama Chinadoll telah membuatkan Osman Ishak, bapa bekas Setiausaha Sulit Datuk Seri Anwar Ibrahim, berhenti daripada menyokong Ketua Pembangkang itu. Selepas menonton video seks itu, kesimpulannya terdapat asas individu terbabit boleh melakukan perkara yang lebih menjijikkan.


Merupakan penyokong tegar Anwar Ibrahim sejak di bangku sekolah dan pernah menjadi Ketua Perhubungan PKR Pahang, manakala anaknya, Rahimi juga pernah bertugas dengan Anwar Ibrahim menjelaskan pendedahan video seks yang didedahkan oleh ‘Datuk T’ dan kemudian disiarkan menerusi blog juga menukar pendiriannya terhadap Anwar Ibrahim.

“Akal saya tidak dapat mencari satu ciri pun si pelaku itu bukan orang yang diperkatakan. Semua yang saya saksikan, dari segi fizikal dan gerak gerinya semua sangat menyamai seorang individu... itulah kesimpulan saya.

“Melihat dolak-dalih mereka sekeluarga dalam isu jam tangan yang tidak meyakinkan, kelihatan mereka sangat gelabah. Rasa kemungkinan besar betul, mungkin ada merit untuk kes terdahulu. Video itu mendorong saya tinggalkan PKR dan hilang kepercayaan terhadap ketuanya. Saya boleh tengok sendiri berbanding sebelum ini yang hanya mendengar dari cerita orang saja.

Disebabkan terlalu taksub terhadap Anwar Ibrahim, menyebabkan beliau pernah berbalah dengan anaknya, Rahimi, yang pernah menjadi Setiausaha Sulit Anwar selepas anaknya menceritakan perilaku ketuanya.


Rahimi memberitahu beliau meninggalkan Anwar Ibrahim (meletakkan jawatan), saya sangat terkejut, apatah lagi alasannya adalah sama seperti apa yang berlaku kira-kira 10 tahun lalu yang saya anggap konspirasi dan perbuatan zalim, kini kena pula kepada kawan Rahimi.

Selepas Rahimi menceritakan sebab (mengapa dia berhenti), dia membawa ke satu perjumpaan yang mendedahkan banyak cerita mengenai individu sama. Dari detik itu, hati saya berubah 99 peratus dan meninggalkan PKR serta pembangkang.

“Keputusan mahkamah, baru-baru ini semakin melegakan saya kerana kini kesimpulan yang saya buat adalah betul. Ini kerana sejak hari pertama hingga penghujung kes, teori konspirasi ini dicanangkan bagi mengaburi mata rakyat, tetapi keputusan mahkamah sebaliknya.

“Bagi orang yang berfikir, sudah tentu mereka memahami apa yang sebenarnya berlaku dan siapa yang sebenarnya berkonspirasi. Ini persepsi saya, tapi selepas keputusan mahkamah, saya menolak 100 peratus PKR dan pembangkang.

Melihat kepada dirinya yang kini sudah kembali ke pangkal jalan, nasihat kepada penyokong tegar Anwar Ibrahim adalah berfikir secara logik akal dan bukan kerana ‘kasihan’. Sifat kasihan inilah yang menyebabkan sehingga kini Anwar Ibrahim sentiasa dibela pengikutnya walaupun mengakui Anwar Ibrahim melakukan perbuatan itu. 
Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger