ANWAR IBRAHIM SOKONG ISRAEL MUSNAH PENDUDUK PALESTIN


Kenyataan Anwar Ibrahim dalam wawancaranya bersama The Wall Street Journal yang antara lain menyokong setiap usaha untuk melindungi keselamatan negara Israel atau khususnya rakyat Yahudi. Kenyataan tersebut membayangkan selama ini bahawa asas perjuangan PKR dan Pakatan Pembangkang dibiayai NGO’s Yahudi dan pro-Israel yang sememangnya diketahui mempunyai sumber kewangan yang banyak.

Jika sebelum ini Anwar Ibrahim dalam kenyataannya dalam BBC Asia yang membantah undang-undang homoseksual atau gay di Malaysia dan mahu menghapuskannya sekiranya Pakatan Pembangkang menang dalam PRU-13 nanti. Kenyataan ini adalah susulan daripada ‘kemenangan’ Anwar Ibrahim dalam kes liwatnya terhadap Saiful Bukhari Azlan hanya disebabkan kesilapan teknikal DNA. Namun, pada hakikatnya perbuatan liwat itu berlaku antara kedua-dua individu itu.

Perbuatan Anwar Ibrahim yang menyokong Israel adalah sangat bertentangan dengan dasar luar Malaysia yang selama ini menyokong perjuangan dan pembentukan negara Palestin. Dan, umum mengetahui bahawa Malaysia tiada mempunyai sebarang bentuk hubungan dengan Israel sejak dari zaman kemerdekaan lagi.

Tindakan Anwar Ibrahim menyokong Israel ini adalah disebabkan sokongan dan pembiayaan mereka terhadap perjuangan PKR dan Pakatan Pembangkang dalam bentuk hubungan pemimpin dan penyaluran sumber kewangan. Selama ini, Anwar Ibrahim dan Pakatan Pembangkang banyak bergantung harap dengan hubungan ini yang selama ini amat licik disembunyikan.

Apa yang dilakukan Anwar Ibrahim ini diibaratkan menyokong perjuangan Israel dan rakyat Yahudi yang selama ini banyak membunuh rakyat Palestin yang beragama Islam. Ini secara tidak langsung menandakan permusuhan Anwar Ibrahim terhadap Islam yang dibawa penduduk Palestin.

‘Hubungan’ Anwar Ibrahim dan Israel ini biarpun hanya melibatkan pemimpin Pakatan Pembangkang namun sekiranya PRU-13 nanti memihak kepada Pakatan Pembangkang nescaya hubungan diplomatik Malaysia dengan Israel akan terbentuk atas faktor membalas budi. Ini sekaligus menyokong pembunuhan beramai-ramai penduduk Islam di Israel. Akibatnya, rasa hormat negara-negara Islam terhadap Malaysia selama ini akan berkecai dan musnah.
Share this article :
 

+ comments + 1 comments

Anonymous
January 30, 2012 at 8:51 PM

nauzubillah!!!!!

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger