10 DALIL MENGAPA TIDAK WAJAR RAKYAT MEMBELA ANWAR IBRAHIM DI JALAN RAYAJika sebelum ini pernah diterbitkan 50 Dalil Kenapa Anwar Ibrahim Tidak Layak Menjadi Perdana Menteri sehingga menyebabkan ramai yang simpati dengannya dan menyebabkan Malaysia bergolak dan berdemontrasi kerana Anwar Ibrahim.

Kini, menjelang 9 Januari 2012, tarikh yang menentukan untung nasibnya sebagai Ahli Parlimen, pemimpin pembangkang dan manusia di muka bumi ini, kepimpinan PKR dan Pakatan Pembangkang telah merancang untuk mengadakan demontrasi Bebaskan Anwar Ibrahim.

Penyokong Anwar Ibrahim percaya kejadian 1997/98 itu akan berulang kembali dan membuatkan Anwar Ibrahim semakin yakin dengan peluang mereka untuk menerajui Putrajaya.

Namun, ia tidak semudah yang disangka apabila bekas Peguam Anwar Ibrahim juga dalam kes liwatnya bersama Sukma Dermawan, Zulkifli Nordin dalam tulisan blognya yang menyiarkan 10 Dalil Mengapa Tidak Wajar Rakyat Membela Anwar Ibrahim Di Jalan Raya.

1. Mengapa anwar tidak membela diri dia sendiri dalam mahkamah. Semasa diberi peluang membela diri, Anwar memilih tidak mahu memberi keterangan bersumpah. Dalam kes tahun 1998, Anwar berani angkat sumpah dalam mahkamah dan memberi keterangan bersumpah.

2. Mengapa Wan Azizah, Presiden PKR yang juga isteri Anwar tidak datang membela Anwar dalam mahkamah. Sedangkan nama Wan Azizah disenaraikan sebagai saksi pembelaan Anwar? Adakah Wan Azizah tidak yakin dengan "kesucian" Anwar?

3. Mengapa Azmin Ali, Timbalan Presiden PKR yang juga anak emas Anwar tidak membela Anwar dalam mahkamah! Dalam kes liwat 1998, Azmin Ali sanggup beri keterangan bersumpah dalam mahkamah.

4. Mengapa Anwar menggunakan khidmat Karpal Singh untuk membela dia dalam kes liwat di mahkamah ini? Sedangkan pada 22 Oktober 1997, Karpal Singh yang mendedahkan dalam Parlimen dan dalam ucapan di Federal Hotel selepas itu, Karpal Singh menyatakan dia ada bukti dan dokumen Anwar kaki liwat!

5. Mengapa Anwar tidak membela diri dia dalam mahkamah dengan membuktikan alibi dia, kononnya dia tidak ada ditempat kejadian meliwat Saiful itu? Kenapa saksi alibi tidak dipanggil memberi keterangan?

6. Mengapa Anwar dan Karpal Singh tidak panggil Rahimi, Pegawai Khas Anwar sendiri membela Anwar dalam mahkamah! Sedangkan Rahimi yang memperkenalkan Saiful kepada Anwar dan membawa Saiful bekerja sebagai pembantu pejabat Anwar.

7. Mengapa Anwar tidak mengambil kesempatan membela diri dia dengan memberikan sampel darah untuk menafikan dna air mani yang ditemui didalam dubur Saiful.

8. Anwar mendakwa kononnya pertuduhan dia meliwat staf dia Saiful adalah konspirasi Najib. Konon ceritanya Saiful berjumpa dengan YAB PM! Malah Anwar sampai nak sapina YAB PM untuk memberi keterangan. Yang peliknya dia sendiri tak mau beri keterangan bersumpah untuk membela diri. Tau-tau dia nak paksa YAB PM beri keterangan untuk pembelaan dia!

9. Kalau alasan Anwar membela diri dengan memanggil YAB sebagai saksi kononnya kerana Saiful berjumpa dengan YAB Najib, mengapa Anwar tidak mahu memanggil YB Senator Ezam Mohd Nor yang juga ditemui Saiful!

10. Anwar menyatakan bahawa dia membela diri dengan mahukan mahkamah rakyat menentukan kesalahan dia! Persoalannya, kenapa Anwar tidak serahkan pembelaan dirinya kepada mahkamah Allah! Iaitu dengan bersumpah laknat!.

Melihat kepada 10 Dalil di atas, ternyata apa yang dilakukan Anwar Ibrahim itu secara logik menampakkan dirinya memang pelaku dalam kes itu. Apakah Saiful mahu nama dan dirinya diaibkan jika perkara itu tidak benar dilakukan? Hanya orang bodoh sahaja yang berfikiran sedemikian. 
Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger