POLIS TANGKAP SEGERA WONG CHIN HUATEsok hari Pakatan Pembangkang yang akan diketuai DAP dan PAS akan mengadakan protes tanpa permit di KLCC bagi membantah Rang Undang-Undang Perhimpunan Aman 2011. Penganjuran tersebut telah dipromosikan Wong Chin Huat di laman sosial Facebooknya dan dijangka dihadiri lebih 400 orang.

Di sebalik tujuannya untuk mengadakan protes, penganjurnya bercadang untuk memburukkan kerajaan yang memerintah bahawa Rang Undang-Undang Perhimpunan Aman 2011 yang dibentang dan diluluskan Dewan Rakyat telah menyisihkan hak asasi manusia. Dalam masa yang masa mahu menunjukkan bahawa demokrasi di Malaysia disekat dengan terlaksananya undang-undang.


Wong Chin Huat dalam laman sosial Facebooknya menyeru supaya “Marilah kita banjiri KLCC tanpa permit polis. Marilah kita tentang undang-undang yang bodoh ini. Marilah kita pertahankan kebebasan kita.”

Acara yang bermula jam 2 petang itu sekali lagi dianjurkan melalui Facebook. Ia menuntut rang undang-undang itu ditarik balik segera dan semua rakyat Malaysia di luar negara dibenarkan mengundi secara pos.

Setakat ini 300 rakan laman sosialnya telah mengesahkan kehadiran dan menjangkakan sokongan daripada penyokong-penyokong Pakatan Pembangkang akana bertambah menjalang perhimpunan haram esok.

Penganjur meminta para peserta membawa makanan untuk "perkelahan petang" dan seperti lazimnya untuk membawa bersama bendera, belon dan bunga, serta berpakaian dengan warna kuning.
Share this article :
 

+ comments + 2 comments

Anonymous
December 2, 2011 at 4:43 PM

aku rasa ini pukimak dah bosan duduk kat mysia.....ko tggu hari esok cibai......

December 2, 2011 at 5:16 PM

Rakyat Malaysia duduk luar negara belum tentu dijamin kesetiaannya pada negara. lebih baik jangan diberi muka pada golongan ini.

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger