MUSTAFA ALI RAMAL TARIKH PILIHAN RAYA TAPI GAGAL JAWAB TUDUHAN DR HASSAN ALISebelum ini Setiausaha Agung PAS, Mustafa Ali menggunakan jawatan yang disandangnya untuk menyerang Dr Hassan Ali dengan pelbagai macam tuduhan dan dakwaan. Namun, semua tuduhan dan dakwaan Mustafa Ali itu berjaya ditangkis dan dijawab Dr Hassan Ali dengan fakta sambil melontarkan kembali persoalan kepada Mustafar Ali tentang kekerapan perjumpaannya dengan pemimpin UMNO.

Bagaimanapun, ketika diajukan soalan itu kepada Setiausaha Agung PAS itu beliau sengaja mengelak dan memberikan pelbagai jawapan konkrit seolah-olah mahu lari dari tuduhan yang dikenakan ke atasnya itu. Sebaliknya, lain soalan yang ditanya, lain pula soalan yang diberikan.

Namun, beliau mudah berbicara apabila diajukan soalan mengenai bilakah tarikh Pilihan Raya Umum Ke-13. Mustafar Ali dengan cepat menjawab bulan Mac 2012 iaitu selepas perayaan Tahun Baru Cina. Tarikh tersebut adalah amat sesuai dan PAS meramalkan BN akan menggunakan Tahun Baru Cina bagi mendapatkan sokongan pengundi Cina.

Selain itu, dakwa Mustafa Ali kerajaan BN bimbang dengan krisis ekonomi di Amerika Syarikat dan Eropah akan memberi kesan kepada negara. Jadi, inilah masa yang sangat sesuai.

Inilah dia semangat PAS yang hanya mahukan kuasa dan memikirkan politik sehingga mengabaikan keperluan dan kebajikan rakyat yang ketika ini sedang dilanda musibah banjir.

Berbeza dengan pemimpin PAS dan DAP yang banyak bercakap soal politik, pemimpin BN bertungkus lumus membantu rakyat dalam mengharungi banjir yang kini menjadi serangan utama ketika musim hujan ini.

PAS dan Pakatan Pembangkang mengharapkan agar setiap yang dilaksakan kerajaan BN ini akan dapat menguntungkan Pakatan Pembangkang yang biasanya akan menyelewengkan bantuan yang diberikan dengan mendakwa semua itu adalah datangnya daripada pemimpin Pakatan Pembangkang. 
Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger