MALAYSIAKINI MARAH PAPAGOMO NAIK KAPAL SELAM!Tahniah kepada Papagomo kerana menjadi blogger pertama Malaysia menaiki kapal selam KD Tun Razak semalam bersama-sama dengan Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng dan dua orang timbalannya Datuk Mansor Othman dan P Ramasamy. Milik. Keghairahan Papagomo itu telah dicemburi oleh Malaysiakini menerusi penulisnya Susan Loone di atas tajuk Blogger Naik Kapal Selam Scorpene? Mengapa? pada tengahari tadi.

Papagomo dalam tulisannya bertajuk Guan Eng Nenen Perlekehkan Kemampuan Anak Anak Kapal KD Tun Razak yang dikeluarkan pada pagi tadi, 10 Disember 2011 menyatakan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng telah membuat kenyataan negatif tentang kapal selam setelah menerima jemputan Menteri Pertahanan Datuk Seri Zahid Hamidi.


Selepas lawatan Lim Guan Eng di dalam kapal selam KD Tun Razak itu Ketua Menteri Pulau Pinang mengakui keupayaan KD Tun Razak. Namun, seperti biasa jika tidak mereka cipta isu, itu bukan pembangkang. Walaupun mengakui keupayaan KD Tun Razak, namun Lim Guan Eng masih juga berkeras dengan pandangannya mengenai kos kapal selam itu.

Apapun, menjadi tradisi pembangkang tidak akan setuju dengan apa yang kerajaan lakukan walaupun hakikatnya kapal selam KD Tun Razak itu mempunyai kemampuan yang luar biasa berbanding tohmahan Pakatan Pembangkang yang sangat tidak masuk akal.
Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger