DR JERIP SUSIL: PETER CHIN DAN GEORGE CHAN MUNGKIR JANJISebelum TDC SUPP diadakan pada Sabtu, setiap perwakilan termasuk kumpulan Dato Sri Wong Soon Koh telah mengadakan pertemuan bagi membincangkan sama ada TDC SUPP ini diteruskan atau ditunda ke suatu tarikh baru.

Menurut Dr Jerip Susil, SUPP mungkin boleh bersatu dan tidak akan berpecah seperti yang dilihat hari ini sekiranya bekas Presiden SUPP mengambil keputusan untuk menngguhkan TDC SUPP.

Sebelum ini pada pada perbincangan bersama bekas Presiden SUPP, Datuk Patinggi Tan Sri Dr George Chan Hong Nam dan Presiden Datuk Seri Peter Chin pada Selasa lepas telahpun memutuskan untuk menangguhkan TDC SUPP itu ke suatu tarikh baru.

Bagaimanapun, perkara itu sebaliknya berlaku apabila kedua-dua bekas dan Presiden SUPP tidak mengotakan janji-janji mereka dan sekaligus menolak rayuan kumpulan Dato Sri Wong Soon Koh dengan niat untuk menidakkan kebaikan dan perpaduan dalam parti.

Tindakan mereka ini mencerminkan kepimpinan SUPP yang baharu ini hanya memetingkan jawatan dan kuasa dalam parti, tetapi tidak mahu merangkumkan semua orang khasnya yang tidak bersama mereka. Yang pasti keputusan yang dibuat bekas Presiden SUPP itu bukan keputusan yang mahu dilihat Perdana Menteri. 
Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger