AHLI PAS SESAT KATA NIK AZIZ SEORANG NABIPembaca nilaikan sendiri kata-kata yang diungkapkan oleh ahli PAS dalam ceramahnya yang secara terang menggelarkan Mursyidul Am PAS, Nik Aziz Nik Mat sebagai seorang Nabi.

Shamsul Zaman dalam ceramahnya dilaporkan berkata: “Nabi-nabi ini orang alim, orang alim ulama itu nabilah tapi bila kita kata Tok Guru Nik Aziz itu nabi, orang kata sesat pula ambo (saya). Orang kata sesat (sebab) kata Tok Guru Nik Aziz nabi.

“Sebenarnya orang alim itu nabi dah. Ulama-ulama itu waris nabi dah, maknanya bila tidak ada nabi, dia (Nik Abdul Aziz) nabi dah.”Itulah petikan kata-kata ucapan ahli PAS yang terlalu taksub kepada keperibadian Nik Aziz sehingga sanggup memesongkan akidah umat Islam.

Realitinya, seorang Nabi tidak mempunyai parti politik dan tidak bergiat dalam politik cerca mamba seperti Nik Aziz serta bertanding dalam pilihan raya.

Biarpun kenyataan yang dibuat sama ada ahli UMNO atau BN, ahli PAS tetap menyamakan Nik Aziz sebagai seorang Nabi. Nabi akhir zaman. 

Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger