SIKAP MAJLIS PEGUAM DAN DEWAN PERHIMPUNAN RAKYAT KL ADAKAN DEMONTRASI DILABEL SEBAGAI ANJING MENYALAKDi mana kerajaan membentangkan Rang Undang-Undang berhubung Perhimpunan Aman 2011 yang akan dibahas dan dibentangkan untuk bacaan kali kedua di Parlimen, sekumpulan aktivitis yang mewakili Dewan Perhimpunan Rakyat KL dan Majlis Peguam akan mengadakan pergerakaan antarabangsa ‘Occupy’ ke bangunan Parlimen esok, jam 11.00 pagi.

Tindakan kedua-dua NGO’s itu meminta orang ramai berhimpun di hadapan bangunan Parlimen selama tiga hari berturut-turut, bermula jam 11.00 pagi esok dianggap sebagai anjing menyalak.

Kerajaan sebagai pentadbir dan pemerintah berhak untuk membentangkan Rang Undang-Undang Perhimpunan Aman 2011 sebagai cara dan kaedah terbaik untuk membendung perbuatan segelintir rakyat Malaysia yang sukakan negara huru-hara. Majlis Peguam yang sebelum ini terlibat dalam Perhimpunan BERSIH 1.0 dan 2.0 serta terlibat secara langsung dalam mengadakan pesta seks bebas, iaitu Merdeka Seksualiti sekali lagi dilihat mahu membawa Malaysia menjadi sebuah negara yang kucar-kacir.

Umum mengetahui, Majlis Peguam menjadi anjing salakan dan tali barut Pembangkang bagi mengajak rakyat Malaysia terlibat dalam menghuru-harakan negara. Atas sebab berselindung di sebalik nama Peguam, Majli Peguam cuba untuk memerangkap rakyat dengan helah kononnya mereka ini lebih arif dan bijaksana pasal undang-undang.


Seperti biasa, mereka ini memperdayakan rakyat Malaysia dengan menyatakan bahawa Rang Undang-Undang Perhimpunan Aman 2011 yang dibentangkan kerajaan pada sidang Parlimen kali ini bertujuan menyekat kebebasan rakyat tanpa sebarang rundingan dengan orang ramai.

Hakikatnya, rakyat Malaysia seperti pemimpin dalam Majlis Peguam dan Dewan Perhimpunan Rakyat KL ini lebih gemar melakukan sesuatu perkara yang sangat dibenci rakyat Malaysia iaitu mengadakan perhimpunan secara haram.

Lihatlah bagaimana rakyat Malaysia menolak Perhimpunan BERSIH 2.0 pada Julai lepas apabila memingkirkan arahan dan segala macam perhatian bagi membangikitkan rakyat kononnya dalam mengembalikan kuasa rakyat. Sebaliknya, rakyat kini sedar mereka bukan sahaja dipergunakan pihak tertentu seperti Majlis Peguam sebaliknya bagi membolehkan pembangkang mendapatkan kuasa secara haram.

Bagi yang cintakan keamanan dan kesejahteraan negara, marilah kita sama-sama menolak keganasan seperti yang cuba tunjukkan sebilangan rakyat Malaysia yang terlalu mengikut nafsu serakah yang diselubungi syaitan. 
Share this article :
 

+ comments + 1 comments

Anonymous
November 28, 2011 at 10:43 PM

begitulah kalau kerajaan terlampau bagi muka atau pun liberal, tepuk dada tanya selera!

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger