RUNTUHKAN KEZALIMAN PENJARA HANYA UNTUK BEBASKAN ANWAR IBRAHIMDalam Kongres PKR Ke-8 di Johor, Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali dalam ucapan perasmiannya berikrar akan meruntuhkan kezaliman penjara sekiranya Anwar Ibrahim yang disabitkan kesalahan meliwat. Tindakan dan kenyataan Azmin Ali itu disifatkan sebagai menidakkan hukuman yang dijatuhkan mahkmah atas kesalahan yang dilakukan Anwar Ibrahim.

Namun, rakyat kini telah boleh menilai dengan baik akan segala aktiviti dan perbuatan pemimpin PKR yang kebanyakannya mahu menarik perhatian umum. Tidak kurang juga ramai yang berpendapat Azmin Ali itu hanya berani mengeluarkan kenyataan di bibir sahaja.

Lantas, sikap Azmin Ali itu diibarat mencabar keutuhan undang-undang negara dalam mengadili segala perbuatan yang melanggari undang-undang. Seharusnya, Azmin Ali tidak wajar duduk di Malaysia, sebaliknya tinggal di luar negara kerana tidak menghormati undang-undang negara.

Apakah kenyataan Azmin Ali itu menandakan PKR sebuah parti yang hanya tahu memberontak serta taksub melampau terhadap pemimpin mereka? Inilah yang menjadi perhatian masyarakat sekarang dengan segala macam tindak tanduk pemimpin PKR dilihat dalam konteks politik murahan. Melihat kepada situasi dan senario terbaru, ternyata PKR terlalu taksub kepada Anwar Ibrahim sehingga menidakkan apa saja kesalahan yang telah dibuat ketuanya itu.

Jika sebelum ini pemimpin PKR dan Azmin Ali berkeras akan memperjuangkan konsep demokrasi sekiranya Pakatan Pembangkang memerintah, tetapi kenyataan terbaru Azmin Ali memperlihatkan parti itu tidak menghormati sistem demokrasi.


Demokrasi menegaskan tiada seorang pun akan kebal dan terlepas daripada undang-undang termasuklah ahli politik seperti Anwar Ibrahim.

Inilah PKR yang hanya berjuang untuk seorang individu bernama Anwar Ibrahim. Perjuangan untuk rakyat hanya simbolik politik sahaja. 
Share this article :
 

+ comments + 2 comments

Anonymous
November 29, 2011 at 10:15 AM

apa nak pelik sangat dengan ungkapan azmin ni mereka golongan bangsat yang pada mereka semua halal hingga bagi bini ditibai anwar pun tak kesah.

November 29, 2011 at 10:41 AM

memang dasar parti pencacai...

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger