NAJIB SELAMAT MENUNAIKAN HAJI DI MEKAH, ANWAR IBRAHIM TUNAI HAJI DI AMERIKAKetika umat Islam di dunia yang berjumlah 3 juta orang di Mekah selesai menunaikan haji dan masing-masing bersiap sedia untuk pulang. Sejak awal Oktober, ramai umat Islam termasuk Datuk Seri Mohd Najib Razak yang berpeluang menunaikan haji berpusu-pusu menyahut seruan Allah swt bagi menunaikan rukun Islam ke-5. 

Bagi umat Islam yang berkesempatan, inilah peluang yang paling mujarab untuk melupakan duniawi, mengenali diri dan menginsafi kehidupan yang sementara ini. Sesungguhnya, menjejakkan kaki ke Mekah adalah cita-cita bagi semua Umat Islam.   Tempat di mana kita terasa hampir dengan yang Maha Esa dan segala doa dimakbulkan. Bagi manusia yang teraniaya dan kesusahan serta tiada tempat mengadu, Mekah merupakan tempat paling afdal untuk berserah kepadaNya.

Begitupun, peliwat yang kini sedang menghadapi pertuduhan liwat dan sedang menunggu kes video seks tidak mengambil kesempatan di atas seruan illahi bagi memohon taubat dan ampun. Malah, dengan rasa bangganya beliau dalam laman twitternya menyatakan dirinya sedang berada di Amerika Syarikat bertemu dengan rakan se’gay’nya Al-Gore.


Terdahulu, Anwar Ibrahim yang suatu ketika pernah mengulangi pendiriannya bahawa selama ini beliau didalangi konspirasi terhadapnya seperti Tun Dr. Mahathir, Saiful Bukhari dan kini Najib telah ke Mekah. Manakala, Anwar Ibrahim sehingga kini masih lagi tidak mendengar seruan haji. Begitu juga isteri dan anak-anaknya, walaupun mereka semua memiliki ‘kemudahan’ untuk keluar masuk negara  bagaikan keluar masuk bilik air.

Ketika Umat Islam memohon perlindungan Allah s.w.t, Anwar Ibrahim pula memohon perlindungan Al-Gore. Difahamkan Anwar Ibrahim berjumpa Al-Gore untuk meminta pandangan, bantuan dan apa saja yang terdaya dalam menghadapi pusingan terakhir kes liwatnya. Malah, Anwar Ibrahim terdesak boleh melakukan apa sahaja sama seperti merancang sesuatu yang hampir sama dengan Libya akibat terdesak untuk melepaskan diri walaupun terpaksa menjual negara sendiri kepada Amerika Syarikat. 
Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger