MESYUARAT PR: SIAPA MENGALAH?Disebabkan keceluparan Nik Aziz, Anwar Ibrahim terpaksa mengadakan mesyuarat tergembar Pakatan Pembangkang akan diadakan pada Rabu ini.

Anwar Ibrahim menjadi orang yang sangat pening kepala memandangkan hasratnya untuk menjadi Perdana Menteri akan terbantut hanya disebabkan isu-isu kecil ini. Isu hukum Hudud yang dibawa Nik Aziz kini menjadi hangat ekoran kedua-dua pemimpin Pakatan Pembangkang itu tidak mahu bertolak ansur sehingga menyebabkan Anwar Ibrahim terpaksa mengadakan mesyuarat tergembar.

Agaknya, siapakah yang akan mengalah dalam kes ini? Apakah Nik Aziz sekali lagi akan mengalah kepada DAP dalam melaksanakan hukum hudud seperti mana yang berlaku ke atas PAS sebelum ini hingga menyebabkan PAS terpaksa tunduk dengan desakan DAP.

Melihat kepada sejarah lalu, adalah tidak mustahil PAS akan sekali lagi terpaksa tunduk dan mencium lutut DAP bagi melaksanakan kompromi mengikut cadangan Anwar Ibrahim. Umum mengetahui, kebanyakan pemimpin tertinggi PAS merupakan rakan-rakan Anwar Ibrahim dan pastinya mereka akan mendengar cadangan pemimpin sanjungan mereka.

Andai ini mainan politik PAS, siapa sangka selepas mesyuarat itu, PAS akan kembali bertaut kepada DAP siap dengan adegan peluk Arab. Tetapi, jika ini tidak berlaku bermakna isu ini akan berpanjangan hingga kepada PRU-13 akan datang.

Karpal Singh sebelum ini pernah menyatakan langkah mayatnya dahulu sebelum menubuhkan negara Islam. Bagi mengelak mayat Karpal Singh dilangkah terlalu awal, Nik Aziz terpaksa menidakkan hasratnya itu dan mengalah dengan hasrat Karpal Singh.

Apapun kita marilah kita sama-sama tunggu, apakah kesudahan lakonan Nik Aziz dan Karpal Singh dalam drama terbaru Pakatan Pembangkang berjudul Hukum Hudud arahan pengarah terkenal Anwar Ibrahim. 
Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger