MESYUARAT MAJLIS PAKATAN PEMBANGKANG MENYEBELAHI DAPItulah mainan politik Pakatan Pembangkang. Menjadikan isu itu sebagai suatu lakonan sandiwara Pakatan Pembangkang.

Seperti dijangka, Mesyuarat Pimpinan Pakatan Pembangkang sebulat suara membuat keputusan untuk menolak hasrat Nik Aziz dalam melaksanakan hukum hudud disebabkan ia tidak menepati dasar bersama Pakatan Pembangkang dan agenda Buku Jingga.

Ketua Pembangkang yang juga Pengerusi Mesyuarat Pakatan Pembangkang yang sebelum ini berpendirian menyokong cadangan Nik Aziz dalam mengadakan hukum hudud, terpaksa mengambil keputusan untuk menyokong dan menyebelahi DAP yang menentang sekeras-kerasnya cadangan Nik Aziz itu.

“Kita tak boleh nafikan hak mana-mana pihak untuk mengemukakan pendirian tetapi kita terikat dengan dasar bersama Pakatan Pembangkang”.

Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim

Selain Anwar Ibrahim, turut hadir ke mesyuarat tergembar itu ialah Penasihat DAP, Lim Kit Siang, Pengerusi DAP, Karpal Singh, Presiden Pas, Abdul Hadi Awang dan Presiden PKR, Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail.

Bagaimanapun, mesyuarat itu tidak menjemput Nik Aziz bagi memberi ruang dan peluang kepada beliau untuk menerangkan kerelevanannya dalam mencadangkan hukum hudud itu.

Apakah keputusan Majlis Pimpinan Pakatan Pembangkang itu akan membuatkan Nik Aziz melenting? Nescaya, Nik Aziz pastinya mengetahui keputusan itu terlebih dahulu memandangkan kompenan Pakatan Pembangkang seperti PAS dan PKR takut kepada DAP yang kini dilihat sebagai duri dalam daging kepada Pakatan Pembangkang. 
Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger