LIM GUAN ENG HALANG WARTAWAN TV3Sebelum ini Pakatan Pembangkang kerap kali mempersoalkan tindakan BN terhadap wartawan. Walau bagaimanapun, kali ini Lim Guan Eng, Setiausaha DAP merangkap Ketua Menteri Pulau Pinang telah melakukan perkara yang lebih lagi tidak beradab dengan menghalang wartawan TV3 daripada melakukan tugasan.

Selepas akhbar Utusan Malaysia dan New Straits Times, stesen televisyen TV3 juga telah menerima nasib sama apabila dihalang daripada membuat liputan sidang akhbar Ketua Menteri, Lim Guan Eng di pejabatnya di Tingkat 28, Kompleks Tun Abdul Razak (Komtar) di sini.

Tindakan berkenaan dibuat sebaik sahaja Setiausaha Agung DAP itu ditanya seorang wartawan mengenai tindakannya memburuk-burukkan Johor semasa temu bual dengan media asing di Singapura.

Wartawan TV3, Selvam Arjunan, 27, menyatakan Lim Guan Eng secara tiba-tiba 'menghalaunya' keluar dari bilik sidang akhbar itu dengan alasan dia tidak sesuai berada di situ. Difahamkan kerajaan DAP Pulau Pinang mahu mengambil tindakan undang-undang terhadap stesen tersebut berhubung beberapa isu.

Sidang akhbar yang bermula kira-kira pukul 12.00 tengah hari pada mulanya berjalan seperti biasa apabila Lim Guan Eng mengulas mengenai isu bantuan untuk mangsa kebakaran dan persoalan yang diutarakan pemimpin MCA mengenai tender terbuka.

Sebaik sahaja soalan mengenai isu memburukkan Johor ditimbulkan, Lim Guan Eng terus menghalau wartawan terlibat dari sidang akhbar itu pada kira-kira pukul 1.15 petang.
Share this article :
 

+ comments + 1 comments

Anonymous
October 28, 2011 at 10:34 PM

lepas ni LGE kena stop 'Jom Heboh' kat Penang,

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger