KARPAL SINGH: LAKSANA HUKUM HUDUD LANGKAH MAYAT SAYA DULUKarpal Singh menegaskan jika Nik Aziz (PAS) mahu laksana hukum Hudud, langkahlah mayat aku (Karpal Singh) terlebih dahulu.

Nik Aziz sering terlupa dengan kenyataan pedas Karpal Singh bahawa DAP tidak akan berkrompomi dengan PAS dalam melaksanakan hukum hudud.

Karpal sebelum ini pernah mengeluarkan kenyataan bahawa pihak yang mahu menjadikan Malaysia sebagai negara Islam perlu terlebih dahulu melangkah mayatnya. Selain itu, ucapan Presiden PAS, Abdul Hadi Awang dalam Muktamar PAS terdahulu yang mengambil ketetapan menggugurkan negara Islam dan mewujudkan Negara Berkebajikan.

Kenyataan Nik Aziz berhubung hukum Hudud adalah di luar kehendak PAS memandangkan Presiden PAS, Abdul Hadi Awang sehingga kini masih belum membuat sebarang ulasan tentang kenyataan Mursidul Am PAS itu.

Bagaimana pula rekreasi Abdul Hadi Awang sebagai Presiden PAS dalam menjawab hal ini? Ini kerana gesaan dan ugutan Nik Aziz itu seolah-olah membelakangkan Abdul Hadi Awang yang secara rasminya memegang jawatan Presiden PAS.
Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger