CHEGU BARD GAGAL KEMUKAKAN BUKTI ROSMAH BELI CINCIN AS$24 JUTA

Jika dalam Harakah dan Suara Keadilan, Chegu Bard atau Badrul Hisham Shaharin mengeluarkan kenyataan yang berjela-jela dalam mendakwa isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor memiliki dan membeli sebentuk cincin bernilai AS$24 juta (RM72 juta). Namun, sehingga kini Chegu Bard itu langsung tidak dapat menyerahkan bukti dan membuat laporan polis berhubung permbelian cincin itu.

Kegagalan mengemukakan bukti menunjukkan dakwaan Chegu Bard itu hanyalah berbentuk fitnah. Ternyata PKR ini gemar dan suka mencipta fitnah yang menjadi lumrah kehidupan ahli dan pemimpin PKR. Malah telah hampir sebulan berlalu, namun Chegu Bard gagal menyerahkan bukti bagi membuktikan dakwaannya itu.

Sebaliknya, Badrul Hisham atau lebih dikenali 'Chegu Bard' tahu bahawa cincin itu langsung tidak mempunyai kaitan dengan Rosmah sebaliknya, ia dipesan masuk dari New York, Amerika Syarikat oleh Maira Nazarbayev.

"Mengapa dia tidak membuat laporan penuh kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan mengapa tidak menamakan secara jelas yang cincin itu milik Rosmah".

Dakwaan berhubung pembelian cincin oleh Rosmah itu hanya timbul selepas Chegu Bard mengadakan pertemuan sulit dengan Anwar di Indonesia, pada April lalu. Apakah makna semuanya ini?
Share this article :
 

+ comments + 3 comments

Anonymous
August 24, 2011 at 9:37 PM

Ramai orang2 bijak pandai dlm PKR dulu dah keluar PKR..yg tinggal sekarang hanya org yg bodo bodo !!

Anonymous
August 24, 2011 at 10:45 PM

bukan setakat bodoh. bingai bangang tahap celaka.

Anonymous
November 3, 2011 at 8:50 AM

SIBEWAK NI TAK HABIEH HABIEH,APO KONO KAU JANG ,ANWAR KATO KOLOPEY EH TAK NAIK ,KAU NI TOLOBIH NAIK KOH,KAU JANGAN INGAT KAU HANDA LAIE KEK GHOMBAU ,KITO OGHANG PASTIKAN KAU HILANG WANG PERTARUHAN KALI NI ,MUKO DAH GHUPO TENGGILING DAH ,HAH KAWAN LAIE DENGAN WAK SONDOL

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger