TAKTIK ANWAR IBRAHIM UNTUK TERUS TANGGUHKAN KES LIWATNYA
Ketika rakyat Malaysia tidak sabar-sabar menunggu bela diri Anwar Ibrahim berhubung kes liwatnya yang telah ditangguhkan pada 8 Ogos depan (berapa banyak kali tangguh), Seri Anwar Ibrahim telah mengemukakan permohonan untuk menemubual lima saksi sebelum prosiding bela diri. Tindakan ini ada kaitannya untuk terus menangguhkan prosiding bela diri bagi memberikan mahkamah meneliti permohonan Anwar Ibrahim itu.

5 saksi iaitu Datuk Seri Najib Razak dan isteri Datin Seri Rosmah Mansor, pemilik unit kondominium di mana kejadian liwat itu didakwa berlaku, Hasanuddin Abd Hamid, bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan dan bekas Ketua Polis Melaka, Datuk Mohd Rodwan Mohd Yusof.

Anwar Ibrahim ditemani Wan Azizah Ismail dan peguam Ram Karpal memfailkan permohonan berkenaan melalui notis usul dan afidavit diikrarkannya di Pejabat Pendaftar Mahkamah Tinggi, semalam, melalui firma guaman Tetuan Karpal Singh & Co.

Anwar memohon supaya lima saksi terbabit diwajibkan hadir di mahkamah atas kos pihak pendakwaan bagi ditemubual dengan alasan untuk menentukan sama ada mereka diperlukan untuk memberikan keterangan bagi pihak pembelaan.

Kami rakyat Malaysia sudah muak dan bosan dengan tindakan Anwar Ibrahim yang kerap kali berbuat bermacam tindakan bagi menangguhkan kes liwatnya. Apakah sukarnya kes liwat Anwar Ibrahim ini diselesaikan? Apakah kerana dia bekas Timbalan Perdana Menteri atau Ketua Pembangkang yang menganggap undang-undang berada di bawah kakinya?

Menjelang bulan puasa yang tidak lama lagi dan kes bela dirinya yang dijadualkan 8 Ogos ini, kami rakyat Malaysia berdoa semoga kes liwat ini segera menemui jawapannya. Bulan Ramadhan bulan yang mulia dan sebagai seorang yang ‘warak’ seperti ustaz Anwar Ibrahim diminta untuk bela diri dan bukannya mencari jalan untuk terus menangguhkan perbicaraan. Selepas ini kes video porno Chinadoll pula yang akan menunggu. 
Share this article :
 

+ comments + 1 comments

Anonymous
July 28, 2011 at 12:16 AM

panggil security guard pun masuk akallah jugak...!!!
apa barang panggil orang yg tak relevan..Kang Nuar??

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger