SHUHARDI MD ISA: TERPAKSA BERSEMBUNYI DAN SALAHKAN POLIS


Shuhardi Md Isa, Pelakon Gagal

Setelah kejadian 9 Julai 2011 semasa perhimpunan haram 2.0, Shuhardi Md Isa lelaki yang didakwa berlakon sebagai Allahyarham Baharudin Ahmad yang meninggal dunia hari ini telah membuat sidang akhbar bagi menafikan dirinya bersembunyi, melarikan diri dan enggan bekerjasama dengan polis.

Tanpa rasa bersalah, Shuhardi menjelaskan bahawa beliau tidak pernah menerima sebarang surat rasmi memintanya menghadirkan diri bagi membantu siasatan dari mana-mana balai polis.

Shuhardi bagaimanapun mendakwa dirinya tidak bersembunyi malah meminta polis datang ke rumahnya bagi menahan beliau sejurus selepas sidang media hari ini. Sambil itu, Shuhardi menemplak polis sebagai tidak profesional dalam mencari beliau.

Bagaimanapun, beliau tahu bahawa selepas lakonannya dalam perhimpunan haram itu tidak berkesan, polis telah membuat kenyataan yang mereka sedang mencari Shuhardi Md Isa bagi membantu siasatan.

Disebabkan kenyataan Timbalan Ketua Polis Negara yang menyatakan Shuhardi telah didapati bersembunyi daripada polis, akhirnya beliau terpaksa menyerahkan diri. Bagaimanapun, tuduhannya yang menyatakan polis telah menjatuhkan maruah dirinya sama sekali tidak benar memandangkan bukan polis yang bersembunyi tetapi Shurhardi Md Isa lelaki yang telah melakonkan dirinya telah mati semasa perhimpunan haram itu.

"Saya masih hidup... yang meninggal Allahyarham Baharudin. Saya ingat perkara ini dah selesai dan saya tidak perlu tampil beri keterangan kerana ada blogger-blogger yang mengeluarkan gambar saya dengan mengatakan saya adalah Allahyarham Baharudin, telah meminta maaf kepada saya”.

Suhardi berkata, beliau bersedia memberikan kerjasama dengan pihak polis dan boleh dihubungi di talian 012-3900740.

Nampaknya Shuhardi Md Isa telahpun memunculkan dirinya dan polis harus segera menyelesaikan kes ini kerana menganggap perbuatan Shuhardi Md Isa itu telah melangkaui undang-undang kerana bersifat fitnah. 
Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger