PKR CEMARI PELANCARAN BULAN KEMERDEKAAN DAN KIBARKAN JALUR GEMILANGHero Pemuda PKR Ampang

Pada waktu ketika rakyat Malaysia berkobar-kobar mahu menyambut kemerdekaan dengan mengibarkan jalur gemilang, terdapat sebilangan rakyat Malaysia yang ‘derhaka’ dan tidak mahu bersyukur di atas nikmat yahg diperolehinya sepanjang hidup di bumi Malaysia.

Tidak mahu mengingati pejuang-pejuang kemerdekaan yang terkorban akibat mempertahankan negara, segelintir rakyat Malaysia yang berhati gelap itu telah membuat kacau ketika pemimpin negara melancarkan kibarkan jalur gemilang bersempena dengan kemerdekaan Malaysia.

Ketika Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak dan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin serta menteri-menteri kabinetnya melancarkan sambutan bulan kemerdekaan dan kibarkan jalur gemilang, 10 orang ahli-ahli PKR termasuk Pembantu Ahli Parlimen Ampang, Mohd Fareez Kamal Intidzam dan pemimpin Pemuda PKR, Rozan Azem Mat Rasip telah ditangkap di KL Sentral kerana menganggu majlis atas alasan cuba menyerahkan memorandum tuntutan BERSIH 2.0 kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.

Kesemua mereka yang ditahan telah dibawa ke Balai Polis Travers.

Pemuda PKR Ampang Yang Degil

“Semasa tangkapan suspek memakai baju kuning dan melaungkan reformasi. Tangkapan adalah bersabit laporan polis yang dibuat oleh Ketua Polis Daerah Brickfields tentang maklumat mengatakan ada kumpulan pemuda berpakaian kuning akan membuat kacau.”

Bagaimanapun, kesemua tahanan itu kemudiannya dibebaskan selepas percakapan mereka dirakamkan polis untuk siasatan lanjut.
Share this article :
 

+ comments + 3 comments

Anonymous
July 27, 2011 at 10:27 PM

Kalau nak jumpa PM dengan cara serbu macam tu sudah pasti ada niat lain yang tersirat. tetapi apabila sudah kena tahan, berbagai alasan kita dapat dengar. Kalaulah kita pula yang memakai maju merah dan serbu pemimpin kesayangan mereka sudah pasti kena penerajang jawabnya, kerana mereka ini bukan punya hati perut.
Sebelum itu dah ada laungan refomasi dan ada pula gambar beberapa orang berbaju kuning walaupun tidak bertulis BERSIH namun niat mereka kita dapat baca.

Syabas juga lah aku ucap kepada pencacai2 PKR kerana tiada kedengaran Altantuya, altantuya, altantuya, sebaliknya hanya perkataan refomasi sahaja.

Cuba puak baju merah pula buat perkara yang sama dengan mengejek CHINA DOOL, Aku rasa lembik orang yang kata itu kena belasah.

WARGA SEBELUM MERDEKA

Anonymous
July 27, 2011 at 11:17 PM

'APA SALAH SAYA'...'SAYA NAK JUMPA PM'....'SELALU JUMPA'
'NAK JUMPA PEMIMPIN TAK BOLEH KER'...

AYAT-AYAT NAK LEPASKAN DIRI..SALAHKAN PIHAK POLIS...
BURUKKAN NAMA PM....AKAL TAK ADA..BAGHAL!!!

NIAT HATI BUSUK SUNGGUH..MACAM ORANG TAK TAHU!!!CEHHH

Anonymous
July 27, 2011 at 11:32 PM

Bodoh = Melayu = PKR + PAS = Mat Sabu x 5 + (Mahpos x 10)

Zul Kelate

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger