DAP SINONIM DENGAN ‘BUNUH’


Ahli Parlimen Jelutong Anti-ISLAM

Ini bukan kali pertama, tetapi masuk kali kedua ugutan bunuh terhadap Ahli DAP Jelutong, Mohamed Razali Abdul Rahman. Kes ugutan bunuh ini dipercayai mempunyai kaitannya dengan pendedahan Razali berhubung pendedahan mengenai beberapa ahli DAP mahu menjadikan Malaysia sebagai sebuah negara Kristian semasa majlis kesyukuran tertutup untuk paderi-paderi di sebuah hotel di Jalan Macalister.

Berikutan pendedahan Razali itu, beliau telah dipecat daripada DAP pada 6 Julai 2011 berasaskan kebimbangan mereka bahawa Razali ini mampu menjadi duri dalam daging kepada DAP.

Pendedahan Razali telah meresahkan rakyat Malaysia berhubung tindakan pemimpin dan ahli-ahli DAP yang mahu menjadikan Malaysia sebagai negara Kristian. DAP cukup takut dengan pendedahan ini kerana rahsia ini boleh menyebabkan sokongan rakyat terhadap DAP akan merosot seperti yang berlaku kepada rakan mereka PKR dan PAS. Bagi tidak mendedahkan rahsia yang lebih besar, DAP mengambil keputusan untuk memecat Razali sebagai ahli DAP.

Umum mengetahui keahlian DAP terbuka kepada semua kaum termasuk orang Melayu. Ini bagi merealisasikan hasratnya untuk menarik sokongan orang Melayu ke atas parti itu ketika bertanding di kawasan yang majoriti Cina dan mempunyai pengundi Melayu.

Terdahulu, Razali, 42, pernah menerima ugutan bunuh menerusi nota ditulis atas sekeping kertas yang diletakkan di depan pintu rumahnya pada 2 Jun 2011 selepas mendedahkan kerahsian DAP ini.

Semalam, jam 10.05 pagi sekali lagi Razali telah menerima ugutan bunuh menerusi panggilan telefon. Seorang lelaki dipercayai berbangsa Melayu yang menjadi pak turut DAP telah mengugut Razali akan melakukan sesuatu terhadap dirinya jika beliau mendedahkan rahsia parti.

Razali Buat Laporan Polis

"Pemanggil itu berkata begini: Hang jangan dok dedah apa pun. Hang baru hilang kerja. Lepas ni hang pulak nanti hilang”.

Selepas dipecat daripada DAP, Razali berazam untuk mendedahkan kecurangan dan kerahsian DAP yang selama ini menjadikan PAS dan PKR sebagai kuda tunggangan mereka.

Razali sebelum ini mengumumkan akan mendedahkan mengenai perancangan DAP yang dianggap menindas serta menganiaya rakyat khususnya orang Melayu. Pengumuman Razali itu telah menyebabkan DAP semakin kepanasan bahawa kecurangan mereka terhadap PAS dan PKR akan pecah. 
Share this article :
 

+ comments + 1 comments

Anonymous
August 17, 2011 at 7:48 PM

Apa dah jadi dengan sisastan Polis tentang mahu menjadikan Malaysia sebagai sebuah negara Kristian? Kenapa sampai sekarang tak ada hasil laporan?

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger