HARAM 2.0: PAKAI BAJU-T BERTULIS BERSIH 2.0 ADALAH HARAM



 Anwar Ibrahim HARAM

Sesiapa di kalangan rakyat Malaysia mahupun luar negara yang memakai baju-T berwarna kuning dan tertulis perkataan BERSIH akan ditahan kerana mempunyai kaitan perancangan mengadakan perhimpunan haram dan juga tidak mendapat permit polis.

Selaras tanggungjawab polis untuk menjaga ketenteraman awam dan tidak memilih bulu sama ada penyokong kerajaan atau pembangkang.

Baju-T BERSIH ini ada kaitan dengan perhimpunan haram. Maka apa yang mereka pakai adalah haram. Tangkapan dilakukan bukan kerana baju yang dipakai tetapi kerana kesan akibat mereka memakainya

Tindakan polis menahan mereka yang menjual, membeli atau memakai baju-T berwarna kuning yang tertera perkataan BERSIH sejak minggu lalu, dipertikaikan pihak tertentu yang mendakwa tiada jenayah dilakukan dengan hanya memakainya.

Sesiapa saja yang melanggar undang-undang tidak terkecuali daripada tindakan, termasuk ahli Pemuda UMNO yang didakwa mengepung dan mengancam mahu membakar ibu pejabat PKR Isnin lalu.
Share this article :
 

+ comments + 4 comments

June 30, 2011 at 11:51 AM

Seboleh-bolehnya jangan kita bertindak melebihi tindakan pembangkang dlm menangani perhimpunan bersih itu nanti..Kerajaan bukannya berdepan dengan Anuar,Ambiga dan tokoh2 bersih yg lain tapi ratusan atau ribuaan Rakyat malaysia yg mengikut mereka..Ada mata ketiga yg memerhatikan tindakan kerajaan nanti..!! "Jangan marahkan nyamuk kelambu dibakar"

Anonymous
June 30, 2011 at 1:58 PM

Saya nak muntah tengok ANWAR pakai T Shirt... BERSIH. Bersihkah dia dari segala maksiat.Baju tu macam tak kena dengan sipemakai aje. ADA BERSIH ke Bro..Kalau kita memang BERSIH tak perlu pakai T shirt BERSIH pun akan terpancar di muka. But his face paints otherwisw mimik muka macam banyak fikir nak KELENTONG aje.. ha.ha..

June 30, 2011 at 3:37 PM

baju K yang KOTOR sememang tidak sesuai untuk dipakai... nanti dijangkit penyakit KOTOR...padahnya.... sesal selamanya..

Anonymous
July 5, 2011 at 7:59 AM

lepas ni, istana pun tak boleh pakai warna kuning lah.dah diharamkan oleh hishamuddin..menteri umno

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger