WAN AZIZAH KECEWA CERAMAH PKR SURAM DAN TIADA SAMBUTAN
Anwar Ibrahim sudah datang ke Kuching. Wan Azizah perlukan bantuan. Manakan tidak, sudah hampir seminggu Wan Azizah di sini bermula penamaan calon sehingga kini. Apakah Wan Azizah kepingin bersama Anwar setelah lama ditinggalkan? Agaknya begitulah.

Kedatangan Anwar Ibrahim ke Kuching pastinya begitu dinantikan penyokong-penyokong hardcore PKR dan Pakatan Pembangkang. Manakan tidak, bukan rupa paras Anwar yang hendak dilihat mereka, tetapi gaya dan fizikal Anwar yang hendak dilihat. Apakah sama seperti dalam video seks Anwar bersama pelacur China?

Berbalik kepada ceramah Wan Azizah di beberapa kawasan sekitar Kuching. Ramai wartawan dan bloggers yang sempat mengekori ceramah Wan Azizah mendapati kehadirannya seperti tidak diundang. Walaupun persiapan majlis sederhana dan tidak megah, tetapi sambutan orang ramai tidak seperti yang diharapkan hanya sekitar kurang 50 orang sahaja.

Berbekalkan isteri Anwar Ibrahim yang sangat popular dengan kes liwatnya dan video seks bersama pelacur, Wan Azizah kurang disenangi penduduk Sarawak. Buktinya ceramah kempennya di Bandar Baru Samariang gagal menarik perhatian penduduk dan pengundi walaupun membawa gelaran ‘Datin’.

Menurut beberapa hadiran yang hadir ke ceramah Wan Azizah itu bukan semata-mata mahu mendengar apa yang hendak disampaikannya dan jauh sekali mahu memahami apa yang diucapkannya. Semua yang disampaikan Wan Azizah itu lebih bersifat meraih simpati dan bertujuan membohongi rakyat tentang perkara sebenar yang berlaku.

Sebaliknya, mereka datang adalah untuk melihat wajah Wan Azizah secara dekat. Sebelum ini mereka hanya melihat muka Wan Azizah secara lebih dekat lagi kerana sebelum ini mereka hanya melihat dikaca tv sewaktu bersama Anwar Ibrahim di mahkamah.

Kebanyakan mereka yang hadir adalah merupakan ahli-ahli PKR yang diimport daripada Semenanjung. Kehadiran mereka bukan sekadar membuat kacau, tetapi juga sebagai penyelamat keadaan yang dilihat ketika ini menggambarkan penduduk Sarawak menolak kehadiran PKR di sini. 
Share this article :
 

+ comments + 3 comments

Anonymous
April 10, 2011 at 11:01 PM

Wahai blogger. Kamu percayakah bahawa cerita video seks Rahim Tambi chik dan konco-konconya itu betul? Kalau kau percaya maka tunggulah latnatullah kepadamu. Insya Allah.

Anonymous
April 10, 2011 at 11:10 PM

Sudah-sudahlah tu Jijah. Nampak dalam gambar cuma budak-budak yang datang (mereka nak pangkah pun belum boleh). Inilah kesan sembahyang hajat.

Anonymous
April 10, 2011 at 11:26 PM

memang aku percaya bahawa cerita video seks Rahim Tambi Chik dan konco2nya 100% benarrrrrr...aku mengharapkan laknatullah dr Allah kepada Anwar dan pengikutnya.....aminnnnnnnnnn!!!!

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger