WAJAH-WAJAH PENGKHIANAT DAN PENDERHAKA BANGSA DAN NEGERI

Ketua Perhubungan PKR Sarawak, Baru Bian mengumumkan mereka yang telah bersengkongkol dengan PKR dan akan bertanding dalam Pilihan Raya DUN Sarawak atas tiket PKR.

Menurut Baru Bian, mereka yang diperkenalkan ini merupakan ‘pengkhianat BN’ yang mana suatu ketika dahulu banyak dibantu BN. Namun, atas sebab tidak tercalon sebagai calon YB dan juga gagal dalam merebut jawatan maka mereka telah berpaling tadah dan menyertai PKR.


Menyertai PKR bukan sahaja dapat menjadi calon bahkan juga dijanjikan jawatan dalam PKR Sarawak. Inilah janji-janji yang dilafazkan Baru Bian dalam memperkenalkan calon PKR yang akan bertanding di DUN Tarat, DUN Baleh dan DUN Bengoh.


Peter Ato, 51, calon PKR yang berasal daripada Kampung Sidunuk, Padawan dan akan bertanding di DUN Tarat. Sebelum ini merupakan ahli majlis tertinggi dalam PRS dan berpaling tadah dengan menyertai PKR dalam usahanya mencapai cita-cita sebagai YB. Dijangkakan Peter Ato ini akan berhadapan dengan calon BN-PBB, Roland Sagah Wee Inn.


Frankie Bendindang, 54, seorang yang sangat mementingkan diri sendiri akan berhadapan dengan Presiden PRS, Dato’ Sri Jemut Masing di DUN Baleh. Baru Bian menjelaskan persaingan ini diibaratkan sebagai buku bertemu ruas.


Dikatakan sebagai konsultan IT, Willie anak Mongin, 36, akan menentang Dr Jerip Susil dari SUPP. Ketika ini Willie sangat berjaya dalam mengatur strategi dengan memburukkan nama ADUN Bengoh.
  
Inilah di antara wajah-wajah yang menjadi sandaran Baru Bian dalam menghalang dominasi BN di Sarawak dengan mempertaruhkan pengkhianat bangsa dan negeri.
Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger