SIAPAKAH BARU BIAN YANG MEMPERSOALKAN TUGAS POLIS???Ekoran tindakan polis yang menghentikan perhimpunan haram PKR di kedai kopi dan paling memalukan apabila Baru Bian yang baru mendapatkan mikrofon dan mengucapkan terima kasih terpaksa menghentikan ucapan dan nyayiannya.

PKR telah mengadakan perhimpunan haram di kedai kopi tanpa mendapatkan permit. Kedegilan PKR untuk mendapatkan permit dalam perhimpunan itu menyebabkan polis terpaksa mengambil tindakan menghentikan majlis itu kerana tiada permit dan menganggu keselamatan. Menjadi tabiat dan budaya PKR setiap kali berhimpun secara haram mereka akan menganggu keselamatan orang ramai.

Pilihan Raya DUN Sarawak belum lagi bermula, tetapi PKR dan Pakatan Pembangkang telah mengadakan kempen-kempen di kedai kopi tanpa permit. Secara terang lagi jelas, PKR telah melanggar peraturan dan undang-undang negara. 

Dalam hal keselamatan, polis tidak akan berkrompomi walaupun PKR menjelaskan perhimpunan mereka bersifat aman. Secara jelas, polis maklum mengenai taktik dan budaya Pakatan Pembangkang yang bersifat ekstrim.

Sewajarnya PKR ini tidak harus wujud di Sarawak kerana kewujudannya banyak menimbulkan kekacauan dan pembohongan. Seperti rakannya di Semenanjung, PKR di Sarawak juga banyak menimbulkan kekacauan terutama apabila berkumpul secara beramai-ramai. Pembohongan menjadi trend PKR dalam setiap ceramahnya termasuklah mengenai isu tanah.

Target PKR pastinya penduduk di kawasan pedalaman yang sememangnya diakui PKR dan Baru Bian mereka ini tidak mempunyai ilmu dan yang penting mudah ditipu dan diekploitasi. Baru Bian yang kononnya membela rakyat dengan isu tanah sebenarnya berusaha untuk mendapatkan lebih klien (pemilik tanah). Lebih banyak klien maka akan lebih banyak pendapatan dan wang yang akan diperolehinya.

Itulah wajah sebenar Baru Bian di sebalik mempersoalkan tanggungjawab dan peranan polis di Sarawak.
Share this article :
 

+ comments + 4 comments

February 25, 2011 at 11:12 AM

Ikuti cerita politik paling panas dari daerah Kota Belud, daerah dimana UMNO dilahirkan di Sabah melalui http://kelapamawar.blogspot.com/

Anonymous
February 26, 2011 at 9:39 PM

BAGAIMANA NAK APPLY PERMIT KALAU POLIS PUN TAK MAU KASI PERMIT? KALU WAKIL RAKYAT BN MINTA PERMIT, CEPAT JER LULUS.. KALAU PEMBANGKANG, LULUS PUN ENTAH BILA? ITU LAH SEBABNYA LEBIH BAIK TAK PAYAH PERMIT.

POLIS PUN SEMUANYA TAK ADA SIKAP DEMOKRASI..

HANYA DI MALAYSIA SAHAJA SUARA PEMBANGKANG DISEKAT. DAN HANYA DI MALAYSIA SAHAJA, BN TERUS JADI MAJORITI. SEDANGKAN DI NEGARA YANG JAUH LEBIH MAJU, PARTI PEMERINTAH SENTIASA BERTUKAR TANGAN MENJADI KERAJAAN.
DI MALAYSIA, HAK KEBEBASAN BERSUARA SEMUANYA DITAPIS KERAJAAN BN. INIKAH YANG DI GELAR DEMOKRASI & KEBEBASAN BERSUARA?

Anonymous
February 27, 2011 at 10:57 AM

and..PKR BEBAS BERZINA DI MALASYIA DSB...ITULAH DEMOKRASI YANG PR MAHU SELAMA INI. GO TO HELL PR!!!!

Anonymous
February 27, 2011 at 11:02 AM

PKR..PARTI LEBIH BANYAK BERCAKAP, CAKAP JE SENANG TAPI TIADA APAPUN SUMBANGAN UTK RAKYAT! BANGKANG N BANGKANG HENTAM KEROMO TAPI KREDIBILITI PARTI PKR LEBIH TERUK SEBENARNYA..SUMBANG AIR LIUR DGN UMPAT MENGUMPAT UNTUK RAKYAT!

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger