DALANG DI SEBALIK RADIO FREE SARAWAK DAN SARAWAK REPORTSebelum ini Sarawak telah dikejutkan dengan kemunculan laman blog dan radio berfrekuensi internet yang mengutarakan tentang perkara-perkara negatif mengenai Ketua Menteri Sarawak Pehin Sri Taib Mahmud. Apakah cerita dan dakwaan yang dikemukakan di dalam laman blog dan radio internet itu benar? Atau, sebagai propaganda Pakatan Pembangkang untuk menjatuhkan Taib dan BN Sarawak?

Bercakap mengenai orang di sebalik laman blog dan radio berfrekuensi internet ini, akhbar harian Britain London Evening Standard telah mendedahkan siapa mereka yang bertanggungjawab, iaitu adik ipar bekas perdana menteri Britain, Gordon Brown - Clare Rewcastle Brown.


Clare Rewcastle, dilahirkan di Sarawak sebelum bekas tanah jajahan Inggeris itu diserahkan kepada Malaysia. Clare Rewcastle Brown (kiri) dan rakan setugasnya, Peter John Jaban, seorang Dayak Sarawak yang mengendalikan siaran Radio Free Sarawak memutuskan untuk tampil kehadapan.

Rewcastle Brown menubuhkan stesen radio itu empat bulan lalu dan mengambil Jaban bekerja di situ untuk mengendalikan siaran dari London di bawah nama pena 'Papa Orang Utan'.

Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger